Krampe frigiver elektronisk tvangsstyring

I marts måned lancerede tyske Krampe deres nye RamBody 750-afskubbervogn, og nu opdateres vognen med elektronisk tvangsstyring.

Krampe RamBody-afskubbervogn fås med parabolske fjedre, luftaffjedring eller hydraulisk undervogn. Den kører på kraftige BPW-aksler med lastafhængige bremser og tilbydes med to faste aksler eller med drejbar bagaksel og efter en række test frigives vognen nu med elektronisk tvangsstyring.

- Elektronisk tvangsstyring er ikke udviklet af Krampe selv, men Krampe har nu besluttet at frigive systemet på deres vogne. Og Krampe har gennem årtier udviklet og opbygget et ry for at levere vogne af høj kvalitet. Det vil man naturligvis ikke sætte over styr ved en forhastet markedsintroduktion af ny teknologi, siger den nordiske salgschef for Krampe, Kenneth Brønner.

DTS - Dynamic Trailer Steering – er et elektrohydrauliske styringssystem, der bestemmer styrevinklen på vognens styrende aksler ud fra en række sensorer på vognen. To sensorer måler hastigheden og kørselsretningen. Disse oplysninger sendes til en central styrecomputer, hvor de sammenholdes med data fra en anden sensor, der måler vognens bevægelser.

Enkel betjening via Isobus

Derefter beregner styrecomputeren de værdier, der er nødvendige for at definere knækvinklen mellem traktor og vogn og bestemmer styrevinklen på vognens styrbare aksler. Det lyder umiddelbart avanceret, men er i virkeligheden ganske enkelt at håndtere for chaufføren via Isobus-terminalen eller en separat terminal.

Kenneth Brønner tror, at vi udover afskubbervognen Krampe RamBody kommer til at se en del store Krampe-entreprenørtrailere og nogle af de store Krampe BigBody-trailere med DTS i fremtiden.